Kameralehti, SKsL ja Vantaan aikuislukio järjestivät kevään korvalla lukijamatkan ja valokuvauskurssin Pafoksella Kyproksen kreikkalaisella puolella.

Ilmoittautuneille (PDF-tiedosto)

 

Kurssin ohjaajina toimivat
Timo Suvanto ja Sakari Mäkelä, molemmat pitkän linjan valokuvaharrastajia ja digitaalisen kuvan kouluttajia.

Pafoksessa oli tarjolla runsain mitoin eksotiikkaa vanhan kaupungin kujilla ja rannoilla.Toisaalta hotellit ja ravintolat ovat länsimaista laatua. ja väki ystävällistä. Historian pyörteisiin voi sukeltaa antiikin aikaisilla raunioilla. Retkipäivän kuvausmatka suuntautuu kahteen alueen monista luostareista. Hiekkarannat ovat tähän aikaan vuodesta hiljaisia, varsinaiseen rantalomailun aika ei ole vielä tällöin, keskilämpötilat pyörivät 20 asteen tienoilla.

 
    Digimies tutustumassa Välimeren alueen auringon vaihteeksi loivaan valoon Rhodoksella. Viemällä hiiren kuvan päälle näet hopeamiehen ihmettelemässä vähän jyrkempää valoa ja sen valokuvaukselle aiheuttamia ongelmia.

Valokuvaajalle on Pafoksella tarjolla kohteita laidasta laitaan: basaarien tungosta ja autioiden hiekkarantojen maisemia jne. Välimeren Aurinko huolehtii haasteellisesta kontrastikkaasta valaistuksesta, joka tosin illan sinisen hetken lähestyessä pehmenee hyvinkin kauniiksi ja valokuvaukselliseksi!

 
   

Yllä rantakuvausta kevään 2002 kurssilla Tunisiassa.

Kurssiohjelma

Kullekin 5 kurssipäivälle sunnuntaista torstaihin oli oma valokuvaustehtävänsä. Kurssin päiväohjelma oli muutoin kaksijakoinen. Aamulla noin klo 9-11 oli tarjolla 'luentoja ja demonstraatioita', esityksiä, joissa käytiin läpi matkakuvauksen ongelmakohtia, jyrkän valon hallintaa yms. kuvauksen käytännön asioita, digikameroiden erikoisuuksia ja muuta kuvaustekniikkaa. Illalla oli sitten noin klo 19-21 vuorossa päivän kuvasaaliin tarkastelu. Kuvista keskusteltiin joukolla, joten kaikki näkemykset pääsivät esille. Perjantai oli sitten vapaapäivä vaikkapa ostoksia varten. Tarkempi aikataulu on täällä.

 

 

Tästä voit siirtyä kurssin muisteluiden sivulle  

Paluu lyhytkurssien sivulle
Paluu aikuislukion aloitussivulle